KIINTOKALUSTEET

Tässä kauan sitten lupaamiani tietoja kiintokalusteista. Selasimme katalogeja, kiersimme läpi liikkeitä, kuljimme messuilla ja tarkastelimme tarjontaa. Vaihtoehtoja oli runsaasti, mutta hieman yllättäen kaikki eivät tarjoa "jokaiselle jotain", vaan oli sellaisia valmistajia joiden valikoimista ei löytynyt meille yhtään mitään mielenkiintoista, jotkut eivät vakuuttaneet palvelualttiudellaan, tai heistä ei koskaan kuulunut ja osalla ei ollut mitään lisättävää muiden tarjontaan nähden. Muutaman kanssa jatkoimme suunnittelua. Ne muutamat oli Nixi ja Domus. Talomyyjällämme oli hyvät kontaktit Domukseen ja saimme hyvää palvelua, joten sieltä kautta oli helppo lähteä liikkeelle. Nixissäkään ei kyllä vikaa ja valikoimissa todella tyylikkäitä ovivaihtoehtoja, joten suosittelen kyllä tutustumaan jos ei ole ennalta tuttu.

Keittiömme suunnittelu alkoi jo ennen kun talopaketista oli kaupat tehty. Kävimme näet keväällä 2012 Oma talo -messuilla Helsingissä ja ostimme keittiön kodinkoneet. Päädyimme tuolloin kokonaan mustaan, mikä viitoitti tietä muulle suunnittelulle. Mustavalkoista emme halunneet ja mietintöjen jälkeen päätettiin että keittiöstä tulee musta. Kokonaan. Vaan ei stten tullutkaan, nimittäin yläkaappien ovista tulee tumman violetit.

Keittiö

Keittiöstä tulee U:n mallinen ja siitä on suora näköyhteys olohuoneeseen. Keskelle keittiötä tulee saareke.  Keittiö on muuten vetimetön, paitsi yläkaappeihin ja apteekinkaappeihin laitamme vetimet. Kaappien ovet ovat Domuksen Uomaa, joka on mattapintainen maalattu ovi vedinuralla. Nähtäväksi jää miten hyvin pinnassa näkyy sormenjäljet ja röhnä.

Kuvista poiketen: ikkunoiden väliin ei tule avohyllyä lainkaan, eikä tasoissa ole harmaata raitaa. Meille tulee mustat 12 mm tasot joko kvartsista tai täyslaminaatista. Myös yläkaapin ovien väri on oikeasti syvempi ja vähemmän punainen.Välitilaan tulee led-nauha, eikä spotteja niin kuin kuvassa. Lattiaan tulee 60x60 cm kermanvalkoinen laatta. Lattian vaalea, hiukan lämmin sävy on valittu niin että se se tuo valoa tilaan ja sopii mahdollisimman hyvin yhteen olohuoneen parketin kanssa (tammi).

Jääkaappipakastin on Festivon (saimme messuilla todella hyvän tarjouksen)  ja muut AEG:n kalusteisiin upotettuja tai integroituja laitteita. Koneiden näkyvät osat myöskin mustia. Liesituuletin upotetaan yläkaappiin, sillä emme halua liesituulettimesta katseenvangitsijaa keittiöön. Kantavina ajatuksia keittiön suunnittelussa oli se että työtasoa on oltava riittävästi, vesipiste astianpesukoneen ja lieden välissä, niin että kuuman kattilan kanssa kuljetaan mahdollisimman lyhyt matka tiskialtaalle ja altaasta astianpesukoneelle ei tarvitse astua askelia. Jääkaappi jäi liedeltä kauemmas kun ideaali, mutta halusimme keittiön takaseinästä kevyen, eikä korkea jääkaappi oikein sopinut tähän ajatukseen. Tässä mentiin siis ulkonäön ehdoilla. Kerron käyttökokemuksia kunhan päästään kokeilemaan keittiötä.

Tässä on monta ratkaisua jotka saa ehkä sukulaiset kavahtamaan, mutta nytpä teillä on aikaa sulatella tätä hiukan ennen kun tulette kylään :)

Keittiöstä tulee musta. Kuvasta poiketen katto vinossa toiseen suuntaan eikä ikkunoiden väliin tule avohyllyjä ym.

Saarekkeeseen tulee pieni "aamiaispöytä". Saarekkeen ulkonäkö saattaa vielä muuttua.
Lisäilen kuvia muista huoneista mahdollisimman pian.

Kommentit tervetulleita!

4 kommenttia:

 1. Oikein arvasit,sukulainen kavahti kun luki tekstin ennenkuin näki kuvan. Mielenkiintoinen ratkaisu. Taidan tulla katsomaan heti miten. tv äiti

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa äiti :) Tosin ihan vielä ei keittiö ole livenä nähtävissä, mutta toukokuulla sitten varmaan jo.

  VastaaPoista
 3. Moi, olipa kiva löytää netistä jettatalon rakennusblogi. Meillä myös tulossa jettatalo, talotoimitus on sovittuna heinäkuulle 2013. Tervetuloa vastavierailulle Risu Casaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys ja tervetuloa! meillä päivitykset antavat odottaa itseään juuri kun löysit meidän blogin, harmi! Uskon että ensi viikonloppuna saan harpattua nykypäivään! Lähden oitis vastavierailulle, lomps.

   Poista