perjantai 26. huhtikuuta 2013

Viikot 26 - 27 - seinien tasoitusta ja täyttyviä huoneita

Talvesta on jo päästy ja katolta lirisee vettä, kevät tuo tullessaan myös ajatuksen muutosta. Siispä rekka- ja pakettiautot kärräävät jälleen tavaraa tontillemme ja sisään taloon. Sekä parketit, kiintokalusteet, listat ja ovet piti pinota eri huoneisiin ja yrittää silti vielä mahtua tekemään hommia. Tietenkin niin ettei mikään edellämainituista tavaroista saa hajota tai likaantua. Voi räkä. Toimitusajat on lyöty kiinni jo viikkoja sitten ja eikä ajoitus tälläkään kertaa osunut ihan nappiin.

Viivästystä aikatauluihin aiheutti lattia, joka ei halunnut kuivua. Ensimmäiset kosteusmittaukset tehtiin 10 viikkoa valujen jälkeen. Mittaaja kiersi talossa pintakosteusmittarinsa kanssa ja totesi lähes joka paikassa pintakosteuden olevan yhä noin 100%. Ei auttanut muuta kuin odotella. Uudet mittaukset kolmen viikon päästä, eli kuun lopulla.Edistystä ja näkymiä kuvina.

Lattioiden kuivumisen edistämiseksi El Björn hurisi yötä päivää ja saikin tiivistettyä  vettä noin 5 litraa päivässä. Lopulta lattioiden kuivumista odoteltiin 13 viikkoa.

Lattialämmitystermostaatit asennettiin paikalleen. Laatikossa näkyy huonekohtaiset termostaatit.
Kipsitasoitetta kuluu säkkikaupalla. Tasoittaminen ja hiominen näyttää loputtomalta urakalta.

Aulan seinien tasoituskin jo jollain mallilla. Korkeat seinät on kirottu hyvin kauas jo tässä vaiheessa ja monta kertaa.
Värjäsimme kipsitasoitetta maalipastalla jotta näimme missä oli ensimmäisen tasoituksen jälkeen tehty korjauksia.


Kipsipölyn keskelle saapui öljytty parkettimme. Nämä huolellisesti muovien alle.

Olohuoneessa pötköttävät listat ja parketit..
Ja pian myös keittiön kiintokalusteet. Seinien hionta onneksi jo loppusuoralla.

Huhtikuun lopulla saimme myös saunalle lattialämmityksen. Putkien ilmaaminen oli iso urakka.


Kevät on saapunut ja lumi tiessään!

Parasta on kuitenkin se että uusissa kosteusmittauksissa valut todettin kuiviksi ja lattioiden ummistaminen sai alkaa! Ensimmäisenä kettiö! Nyt on juhlan paikka! Tätä on odotettu! Poks! (Kuvassa lattiaan poratut 20 ja 40 mm reijät kosteusmittareita varten)

Tässä ei enää odoteltu vaan keittiön lattian kimppuun käytiin heti. Keittiö on kolmelta seinältään valulaatan reunassa ja reunat kuivuessaan hiukan kipristyneet. Tämän reunojen nousun vastaava mestarimme odotti vielä laskevan, joten keittiön 60x60 cm laatan alle levitettiin vielä Kiillon Link-massaa, joka toimii "laakerina" betonilaatan ja laattalaastin välillä. Linkin oli siis tarkoitus ehkäistä laattojen ja saumojen halkeilua, jos betonivalu vielä eläisi laatan alla.
Ensin pintaan hövättiin telalla vedeneristeen alle tarkoitettua primeriä, eli Kiillon Keraprimeriä. Annettiin kuivua ja lisättiin..
..upean pinkkiä Link-massaa! Kuka ihme näitä värejä keksii! Huikea piristyspläjäys.


Tadaa! Valmis! Mitäs pidätte?


Jeah, taas on juna kunnolla liikkeellä! Ei enää pelkkää seinien hinkuttamista, vaan nyt lattioita umpeen ja kiintokalusteita kasaan. Me muutetaan ihan kohta! Tuuuut-tuuuut-tuuut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti