sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Viikko 6 - harkkojen muurausta, saunan pilarit ja sisätäytöt

Muuraukset edistyvät hienosti, kierros kierrokselta kohti viimeistä varvia. Hiki otsalla onkin nyt muurattava että laasti ehtii kovettua, sillä kohta pitää päästä tekemään sisätäyttöjä ja täryttelemään. Vähän on muurauksissakin tullut takapakkia huonolaatuisen ohutsaumalaastin vuoksi. Yksi toimitettu tuhannen kilon erä oli viallista, eikä laasti kovettunut ollenkaan. Tämä kävi ilmi kun yksi miehistä nojasi perusmuuriin ja muuri kaatui alta. Onneksi Weberin edustaja saatiin paikalle puolessa tunnissa ja korvava suursäkki saatiin tilaukseen. Toimitusta jouduttiin kuitenkin odottelemaan muutama päivä. Hmp.

Kovin yleistä tämä ei taida olla, sillä urakoitsijat kertoivat ettei heillä ole vastaavaa osunut kohdalle vielä koskaan, vaikka  työuraa jo kolmattakymmenettä vuotta takana. Laasti ei todella kovettunut ollenkaan, vaan jäi hiekkamaiseksi mössöksi. Luojan kiitos tämä kävi kuitenkin ilmi jo nyt, eikä tästä tullut sen suurempaa katastrofia. Ainekset siihen oli olemassa. Nyt tässä kului vain miesten työtunteja, kun jo muurattu seinä jouduttiin purkamaan ja muuraamaan uudelleen + tietysti aiheeseen liittyvät selvittelyt ja ihmettelyt. Työtunnit meille varmasti kuitenkin korvataan, mutta kiireistä aikataulua tämä ei kyllä helpottanut yhtään. En edes halua ajatella mitä olisi käynyt jos tämä olisi jäänyt huomaamatta ja seinä olisi murtunut myöhemmässä vaiheessa.

Kahdeksas kerros, kaksi vielä puuttuu.
Ja sitten on valmista!
Kiire tiivistyy, kun toimituspäivä lähenee. Loppuviikolta apuun säntäsi myös ketterä Avant. Kaivurilla nostettiin sorat sisälle taloon ja Avantilla leviteltiin. Työmaalla häärii nyt kaksi kaivuria ja Avant. Tulosta syntyy, mutta myös kustannuksia! Auts.

Apuriksi täyttöjen levitykseen tuli Avant 528.

Soraa täyttöihin tulee kasettikuormittain. Sähkölankojen kanssa pitää olla tarkkana.
Sisätäyttöjä tehty, radon putket odottavat lopullista sijoitusta ja asennusta. Työkoneet valmiina hommiin.
Viikonlopulle jäi vielä paljon hommaa. Töihin menimme me rakennuttajat ja lisäksi kaksi ulkopuolista ammattimiestä. Ilman ammattilaisen kaitsemusta meitä ei uskalla päästää hommiin, joten tämä toimi. Työlistalla tärkeimpinä patolevyn asentaminen ja saunan pilarit. Patolevyn asentamisen jälkeen päästäisiin levittämään soraa myös talon ulkopuolelle, jotta täyttömaan paine painaa perusmuuria tasaisesti molemmilta puolilta. Epäonni kuitenkin jatkuu ja apurista meni rengas puhki heti lauantaiaamuna. Ulkopuolen täytöt jäi odottelemaan ensi viikkoa.


Apurille kävi kalpaten ja hommat jäi tekemättä. Miksi näissä ei ole umpikumit??


Isäntäväki itse pääsi hommiin viikonloppuna, työnäytteenä pullonkaulavalut minkä jälkeen slammattiin muuri  "serpolla" ja kiinnitettiin patolevyt.

Saunan pilarit valmistuvat viikonlopun aikana. Näitä hommia tekivät ammattimiehet, joille viikonlopputöihin suostumisesta lämmin kiitos!
 Taloelementtien toimituspäiväksi on vahvistunut keskiviikkoaamu klo 8. Se on hyvä uutinen, sillä tehokkaita työpäiviä saadaan ensiviikollekin vielä kaksi. Perjantaina tuli ilmoitus myös kattopelleistä, jotka kaartavat parahiksi pelipaikoille. Toimitus maanantaina tai viimeistään tiistaina. Niitähän tässä kaivattiin ja mikä varoaika, yksi arkipäivä! Sieltä tulee tavaraa jota ei saa pinota ja pisimmät paketit ovat lähes 10 metriä pitkiä. Mihin me ne työnnetään? Niitä kun ei tarvita vielä pariin viikkoon niin olisivat kyllä saaneet tulla myöhemmin. Talotehtaan rekat kun kaartaa pihaan niin tilasta on pulaa muutenkin. (Vaikka aluksi pulssi nousi pellit saatiin ihan hyvin mahtumaan tontille).

Ensi viikolla siis elementtitoimitus. Vielä on hommaa, mutta kyllä tässä jotenkin ehditään. Toimitusviikon siirtäminen jopa 10 viikolla ei kuitenkaan houkuta, joten nyt vaan lykätään junaan ylimääräinen vaihde päälle ja puksutetaan menemään, sillä seuraavalla asemalla jäädään pois ja hypätään uuteen junaan. Tämä vaihtoyhteys ei odota. Huh huh!

2 kommenttia:

  1. No nythän on tapahtunut hurjasti, tsemppiä, ei oo teilläkään ihan kaikessa ollut tuuri matkassa! Mutta näyttää hyvälle, siinähän on jo miltei taloa näkyvissä ;)

    Se palkitsee sitten kyllä kun jaksaa nyt rehkiä. Toivottavasi budjetti kestää vielä pienet korotukset, yllätyksiä tuppaa aina tulemaan :/

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anni :) Kyllä se nyt taas edistyy. Tällä viikolla taas vähän hitaammin, mutta kyllä näkyvää tulee lisää kaiken aikaa. Pidän peukkuja että enimmät lumet ymmärtää vielä pysyä pois.

    VastaaPoista