sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Viikko 7 - talotehtaan toimitus ja talon pystytys

Tällä viikolla en oikeastaan ehtinyt töihin. Hommia oli tontilla kellon ympäri torstaihin saakka, mutta nyt helpottaa jo! Olipa puserrus!

Maanantaina jatkettiin talon kuistien tolppia varten vaadittujen pilarianturoiden ja saunan ja talon väliin tulevan kylmän varaston pilareiden teolla. Lisäksi sisä- ja ulkotäytöt ja kaikenlainen muu tohina jatkui täydellä miehityksellä, kunnes puolenpäivän aikaan ns. työtäjohtavalla urakoitsijallamme tapahtui sairaalakeikkaa vaativa työtapaturma, jossa osallisina rälläkkä ja reisi. Mies sivussa loppuviikkoon saakka! Räkä, tämä tästä nyt vielä puuttui. Muut miehet jatkoivat hommia, me lähdettiin kiireellä ensiapuun. Onneksi selvittiin tikeillä ja parin päivän sairaslomalla, mies päästettiin heti kotiin. Rälläkän käyttäjälle kunnon paksu nahkaessu päälle! Mistähän sellaisen saisi? Ja kukahan sitä suostuisi käyttämään...?

Maanantaina sisä- ja ulkotäytöt olivat vielä aivan kesken.
Alkuviikosta tontille tuotiin kattopellit ja -tuolit. Kattopelleistä varoitus tuli todella myöhään, eli pari päivää ennen toimitusta, joten niille emme olleet osanneet säästää tilaa. Ne sijoitettiin tien viereen ja nyt vaan toivotaan, että säilyvät ehjinä muutaman viikon. Kattotuoleja osasimme odottaa, sillä niiden tulosta ja tilantarpeesta ilmoitettiin jo sopimuksen teon yhteydessä. Toivon että jatkossa jettalaiset ilmoittaisivat asiakkailleen hyvissäajoin myös kattopeltien saapumisesta, sillä meilläkin pisimmät paketit olivat vajaa 10 metrisiä ja alustan on oltava suora, eikä voida olettaa että vaadittava tila löytyy työmaalta helposti.

Kattopellit ja -turvatuotteet nosteltiin tien laitaan odottelemaan asennusta. Pisin paketti 9,3 metriä.

Patolevyn reunalista jätettiin laittamatta paikalleen, koska sokkelin pintaa ei näillä keleillä voida vielä viimeistellä. Näin saumasta saadaan silti tehtyä siisti -toivottavasti.
Keskiviikkona talotehtaan rekan kaartaessa tontille, oli saunan pilareiden päälle tulevan kehän asennus vielä kesken, mutta ehdittiin kohtuullisesti alta pois ennen kun elementit paukahtivat paikalleen :) Kaiken kaikkiaan viikko meni loppuja alkuvalmisteluja tehdessä, niitä siis, joiden olisi pitänyt olla valmiina ennen toimitusta. Mutta kaikki ehdittiin ennen kun niitä ihan oikeasti tarvittiin, joten no harm done!
Ensimmäinen elementti asettuu paikalleen millin tarkasti, pitkän vatupassin ansiosta myös suoraan.
Säiden suhteen olemme yhä olleet onnekkaita, ei ole satanut kaatamalla, lumesta ei tietoa, eikä tuullutkaa ole juuri. Mutta muuten epäonnea kyllä on ollut. Jatkoimme täyttöjen tekoa aina taloasennuksen sen salliessa, kunnes >>PRUIK<< kaivurista tuli öljyt pihalle. Kauhan liikkeitä ohjaava hydrauliletku meni poikki ja öljyä oli joka paikassa. Voi kihveli! Täyttöihin luova tauko ja kaivurinkuljettaja uuden letkun metsästykseen.

 
Öljynimeytysriepua tarvittiin kun kaivurin letku meni poikki.
Pian oli mies letkun kanssa takaisin. Huikkasi tullessaan, "kohta päästään jatkamaan". No, vaikea varmasti kuvitella, mutta eihän sekään mennyt niin kuin Strömsössa.. Ainoa pulttien avaamiseen sopiva kiintoavain ei kestänyt osalleen kohdistuneita paineita vaan antoi periksi. Jakarilla koloon ei mahtunut, joten ei muuta kun takaisin ostoksille..

Lujaa laatua Zebra..
Onneksi kyseessä ei ole julkishallinnon työmaa, joten muualla hommat etenee, vaikka toisaalla onkin ilmaantunut ongelmia. Yksi siis korjaa kaivuria (ja etsii kadonnutta o-rengasta) ja muut jatkaa hommia. Hyvähyvä! :) Tämän episodin aikana taloon oli saatu viimeiset seinät paikalleen. Kyllä on nopeata hommaa.
Torstaina tuli kolmas rekka ja toi kaksi viimeistä seinää. Viimeinen seinä paikallaan lähes tasan 24 h ensimmäisen jälkeen. Siinä ajassa nousi pystyyn 16 seinäpätkää, 4 saunassa, 2 kylmässä varastossa ja loput talossa.

Perjantaina näytti tältä:


Seinien lisäksi kattotuolit paikallaan. Ylätasolla meidän makuuhuone, alatasolla pojan huone. Huom! sisätäytöt korossaan! Hyvä meidän tiimi!
Talon toisessa päädyssä on pieni ullakko.
Oikealla näkyvä aukko on sisäänkäynti, jonka vieressä "tekninen tila". Putket (ja tulevat kojeet) jää liukuovien taa piiloon tuulikaappiin.

Saunan ja talon väliin jää kylmä varasto, joka suojaa takapihaa tiellä kulkijoiden katseilta. Routaeristeet jo osin paikallaan. Rakennukset toimitettaessa pohjamaalissa, keväällä maalataan tummiksi.
Päätyräystäät paikallaan.
Viikon lopuksi koottiin vielä miehen kanssa haki-telineet maanantaiaamua varten valmiiksi.

Ehdimme siis täpärästi seuraavaan junaan ja maisemat muuttuu nyt valtavalla nopeudella. Talotehtaan pojat on hommissa vielä ensi viikon ja sitten jatketaankin vaan omien urakoitsijoiden kanssa ja hässäkkä rauhoittuu. Huh huh, olipa puserrus! Mutta ehdittiin! Suuri kiitos tähän astisesta kaikille hommiin osallistuneille! Erityisesti kiitos kuuluu vastaavalle mestarillemme, jolla tuntui aina olevan vielä yksi jokeri hihassa.2 kommenttia:

  1. Näyttää olevan hyvä rähinä tontilla ja hyvä niin!

    Vielä ei sitten saa rehkiä itselleen burnista! Voin tuoreesta kokemuksesta sanoa että, ei kannata ajatella että nyt painetaan hulluna että kohta se rauhoituu, ei se rauhoitu, ei ennen kuin on valmis! Vasta sitten mieli saa rauhan, aamen! :)

    VastaaPoista
  2. :) niin se varmasti on. Itse olen ajatellut että kun saadaan talotehtaan asennusporukka pois ja katot paikalleen (kuuluu talotehtaan pakettiin) niin sitten deadlinet määrätään me itse, joten sitten ei ole niin paniikkia saada työvaiheita alta pois. Rauhaa tältä projektilta ei varmasti kyllä saa ennen kun on muutettu ja sittenkin on varmaan jotain pientä minkä kanssa jatkaa.. sitä odotellessa! Miten teillä edistyy?

    VastaaPoista