sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viikko 18 - sisäseinien rungot

Tämä vaihe on kyllä miellyttävä kerrassaan kun näkyvää tulee niin nopeasti. Tällä viikolla nousivat sisäseinien rungot. Huoneet on nyt helposti hahmotettavissa. Lisäksi saimme WinLediltä valaistussuunnitelman ja sähkömiehet pääsivät jatkamaan piuhojen vetoja. Valaistussuunnitelmaa pureskelemme vielä, mutta ledivalaistus meille on joka tapauksessa tulossa. Ainakin suurelta osin.

Taloon nousi viikossa bambumetsä, eli aikamoinen riukuviidakko. Kuva meidän makuuhuoneesta pojan huoneen läpi eteiseen.

Keitiöstä vanhempien makuuhuoneelle päin. Portaat tulevat kuvan keskivaiheille alareunaan.


Eteisestä työhuoneelle ja musahuoneeseen päin. Etualalla vaatehuone. Huomaa sähkövedot ovien pielissä.

Pojan huone. Mittakaavana kuvassa kaksi tummaa hahmoa, eli meidän urakoitsijat. Korkeutta hyödynnetään rakentamalla oven yläpuolelle parvi. Kuvan oikeassa laidassa portaat olohuoneeseen.
Viikkoon kuului lisäksi kipsilevyjen kanto sisään ensi viikolla alkavia seinien ja ehkä kattojenkin levytyksiä varten ja vesieristeen hölvääminen tasojen väliseen nousuun radon-suojaksi.Tällä viikolla on myös ostettu loput puuttuvat laatat, joten nyt on yllättävän pitkällä jo sisustustenkin suunnittelu. Parketit ja laatat on jo hankittu koko taloon, enää maalit puuttuu. Ajatuksena seinien suhteen on, että kaikki seinät maalataan aluksi valkoisiksi ja mietitään rauhassa kaivataanko seinille muuta.

Onpa kummaa, miten nopeasti valujen jälkeen rakentaminen muuttuu jo valmiiden pintojen teoksi. Saunan panelit ja lauteet täytyykin muistaa tilata, niitäkin pääsee jo kohta asentelemaan! Hui!

Näillä eväin kohti ensi viikkoa! Juna puksuttelee tasaisesti eteenpäin. Hyvää laskiaissunnuntaita!

8 kommenttia:

 1. Tuo on mukava vaihe kun tulee paljon näkyvää aikaan!

  Tuleeko sauna jostain valmiina vai rakenteleeko timpurit sen paikalla? Ja tuliko sauna sekä talon sisään että rantarakennukseen?

  VastaaPoista
 2. Niin on! Nyt on jo melkein kaikki seinät levytetty kaikkien makuuhuoneiden katotkin. Jeejee.
  Sauna tulee Sunsaunalta, panelit Jetan sahalta. Meille tulee yksi sauna, eli itse talossa ei ole saunaa. Tuntui turhalta, kun sauna on kuitenkin kolmen metrin päässä talosta :)

  VastaaPoista
 3. Niin muistelinkin. Mäkin kans kysäisin hetki sitten Sun Saunalta tarjouksen pelkistä lauteista, ilman asennusta hinta oli 3000€.. Ei tollasiin ole varaa tässä vaiheessa enää :/

  VastaaPoista
 4. Joo, se on kai aika kallis. Me maksettiin ite se jo talopaketissa niin ei enää tunnu. Tosin mietin kyllä justiin päivällä ääneen että paljonhan ne hyvittäis tehtaalta, jos ei ottaiskaan saunaa pakettiin :) Laittaisi jotkut tikkuiset lankut ja elelisi niiden kanssa niin kauan että raha alkaisi kasvaa puussa.

  VastaaPoista
 5. Kysäseppä ihmeessä. Ne on aika harvassa ne tonnit mistä pystyy rakentamisen aikana enää säästämään. Suunnitteluvaiheessa laitetaan käytännössä ~80% budjetista kiinni, lopusta 20% pystyy sit tinkimään rakentamisen aikana.

  Mä laskeskelin että 600-800€ sais laudetavarat jos ite ne väsäis. Vieläkin halvemmalla jos tyytyis ihan tavalliseen kuusilauteisiin.

  Ootteko muuten pankin kans puuhneet mahdollisesta lisälainotuksesta? Me käytiin jutteleen ja lähdettiin pankista ilman lainaa. Lisälainan ehtona olis täytyny koko lainan marginaali tarkistaa.. toisin sanoen tuplata se.

  VastaaPoista
 6. Pitäisiköhän.. :) eihan nuo mahdottomat olis rakentaa itse. Meille kun ei ole tulossa mitään krumeluuria.. kysyn ainakin hinnan ja teen vertailulaskelman saman tien! Niin se on, että suunnitteluvaiheessa ne rahat käytetään. Todellakin totta. Meillä maanrakennus veti kyllä maton alta ja sitä me ei oltu suunniteltu. Jos joskus vielä rakennetaan niin sitten on vähän viisaampi. Opissa se on variksen poika tuulessa, tuumaa Peso.

  VastaaPoista
 7. Vanha viisaus rakennusten kustanunsarvioista sanoo;

  Arvioidut kustannukset kertaa pii = todellisen rakennus kustannukset :)

  VastaaPoista
 8. :) toivottavasti ei ihan noin kovat tule olemaan

  VastaaPoista