sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikko 20 - sisäkattojen levytys

Tällä viikolla talon ilme siistiytyi merkittävästi, kun kattojen koolaukset ja sadat metrit sähköjohtoja saatiin piiloon kipsilevyjen taakse. Merkittävin anti oli siis kattolevyjen asennus.

Raksalle toimitettiin tällä viikolla myös iv-kone, eli Valloxin Digit 2 MLV, jossa on keruupiiriin liitettävä viilennys- ja etulämmityspatteri. Meille on siis tulossa passiivinen ilmastointi, eli kesällä viilennyspatteri jäähdyttää tuloilmaa ja siten talon lämpötilaa. Erillistä kattoon tai seinään asennettavaa ilmastointilaitetta emme halunneet kotiamme koristamaan.  Onkohan kellään passiivisesta viilennyksestä kokemuksia?

Editystä kuvin: 

Levytykset aloitettiin makuuhuoneista. Tässä meidän makuuhuoneen katto jo melko valmis.
Maanantai-iltana olohuone näytti tältä. Katosta roikkuu sähköpiuhoja kuin liaaneja.
Ensimmäiset olohuoneen levyt saatiin paikalleen keskiviikkona.
Perjantaina olohuone/keittiön ja muidenkin huoneiden katot on levytetty. Liaaneja katossa yhä, mutta vähemmän.

IV-kone piti saada paikalle kiireellä. Meille tulee Valloxin Digit 2 MLV.
Urakoitsijat rakentavat tukevia pukkeja muutamassa minuutissa jos sellainen tarvitaan. Itsellä saattaisi tovi mennä, vaikkei rakenne tuon hankalampi olekaan.

Sähköpääkeskus :)


Pojan parven sähkövaraukset.


Työmaalla pussit, pöntöt ja ämpärit somassa rivissä. Kuvassa lisä-äänieristetty musiikkihuone.

Näin saatiin levytykset melko hyvälle mallille. IV-laite on siis valmiina asennettavaksi se on tarkoitus asentaa paikalleen hyvissä ajoin ennen maalämpöpumppua ja lämminvesivaraajaa, jotta teknisenä tilana toimivassa kaapissa vielä hiukan tilaa asentajallekin. Tilan suunnittelussa ei kaueasti ylimääräistä tullut jätettyä.. Tällä viikolla tehtiin vielä viimeinen tsekkaus että kaikki laitteet kuitenkin mahtuvat kaappiin.. ja kuinka ollakaan. Ennakkoon saamamme tiedot lämminvesivaraajasta eivät ihan pitäneet kutiaan, eikä lämminvesivaraaja mahdu kaappiin. Vaihtoehtoina pienempi lämminvesivaraaja 300 l -> 200 1 (samaan hintaan..) tai teknisen tilan seinän siirto vaatehuoneeseen päin. Päädyin jälkimmäiseen. Onneksi tuli tsekattua nyt, eikä sitten kun katot ja seinät on maalattu ja paklattu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti