sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Viikko 19 - seinien levytyksiä ja sähkövetoja

Tuntuu oudolta, mutta niin talo vaan alkaa hahmottumaan ja piirustukset muuttumaan oikeiksi rakenteiksi. Nyt  ollaan niin pitkällä että seiniä voisi jo alkaa tasoittamaan ja maalaamaan, siis tekemään ihan lopullista pintaa! Kylläpä juna on tohottanut mukavasti eteenpäin, vaikka vielä on toki matkaa jäljellä. Toivon ettei enää tulisi takapakkeja.

Tämä viikko pikaisesti kuvina.


Seinät on lähes kaikkialta levytetty ainakin toiselta puolelta. Tässä olohuoneen seinä. Kipsilevyissä pitkien saumojen kohdilla ohennukset tasoituksen helpottamiseksi.
Sähkömieskin kävi
WC. Huomaa hanakulmarasia paikallaan pöntön paikan takana.
Aamu- ja iltavuoron välistä kommunikaatiota :)

Monin paikoin äänieristevillat paikallaan. Viikon loppuun mennessä tämäkin seinä toisen puolen levytyksiä vaille valmis. Sähkökaapelia vedetty ..paljon.
Lattioiden valusta nyt kuukausi. Lämpötila talossa on nyt nostettu 15-16 asteeseen betonin kuivumisen nopeuttamiseksi. Mukavasti ovat kuivuneet, mutta vielä pitää toki odotella ennen kun päästään pinnoittelemaan lattioita. Keittiön nurkalla, ylemmän tason reunalla lattialaatta on käyristynyt betonin epätasaisen kuivumisen johdosta. Minua jo varoiteltiin aiemmin että niin tulisi käymään, mutta roisilta näyttää silti. Se kai oikenee takaisin kun koko laatta kuivuu..

Tämän viikon ohjelmaan kuului myös kattojen tasoittajan ja maalaajan etsintää (monet olivat buukattuja ensi talvelle asti!), ja uskon että sellainen löytyikin. Seiniä tasoitellaan ja maalataan itse (talkooväkikin tervetullutta), mutta katot jätetään suosiolla ammattilaisille. Lisäksi valaistus oli lyötävä lukkoon ennen kattojen levytyksen aloittamista. Millähän ilveellä sohvaryhmän läheisyyteen tulevan kruunuvalon saa oikeaan paikkaan? Pitäisi tietää ainakin soffan ja sohvapöydän koko ja sijanti ja mielellään vielä valaisimenkin koko. Nooh.. ei tiedetä.

Näillä eväin kohti uutta viikkoa, täyttä höyryä eteenpäin!
2 kommenttia:

  1. Heips :) . Sattumalta löysin bloginne ja jään seurailemaan. Meille on myös tulossa Jetta-talolta elementit, omien kuvien perusteella. Hienosti näkyy teidän hommat edistyvän! Me ollaan vasta lähtökuopissa, mutta pikku hiljaa...

    VastaaPoista
  2. Heippa! Kävin oitis vastavierailulla :) Onpa ihanan ahkerasti kirjoitettu blogi. Onnea kovasti teidän projektille! Nautin itse myös suunnitteluvaiheesta tosi paljon ja nyt kun suunnitelmat realisoituvat tuntuu vaan paremmalta. Meidänkin blogissa alkaa kohta myös sisustus näyttelemään jonkinlaista roolia, kommentit tervetulleita! :)

    VastaaPoista