sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Viikko 22 - sisäkattojen maalaus

And the light came. Maaliskuulle päästessämme valoisat ja aurinkoiset päivät hellivät meitä ja hanget hohtavat kilpaa auringon kanssa. Saamme osamme loisteesta myös talon sisälle, sillä katot on nyt maalattu kauniin valkoisiksi ja ilme talossa kevyempi ja kirkkaampi.

Maanantaina maalarit tekivät vielä paikkatasoituksia kattoon, jolloin pieniä harmaita viiruja oli pitkin taloa siellä täällä. Keskiviikkona kaikki oli jo valmista ja en ole katossa huomautettavaa löytänyt. Kiitos huolellisille maalareille!


Makuuhuoneen katon tasoitusten viimeiset korjaukset ennen lopullista maalipintaa.

Keittiön katto viittä vaille valmis.

Olohuoneessa seinätkin jo valkoiset, tosin vielä maalaamatta, eli tässä kipsilevyt vain ylitasoitettu.

Maalareiden viimeistellessä kattoja ahrersivat lomalta palanneet urakoitsijamme loppuja kipsilevyjä ja äänieristysvilloja seiniin. Villojen laitto noin periaatteessa oli tarkoitus tehdä itse kokonaan, mutta emme ehtineet kovinkaan paljoa raksalle tällä viikolla, joten uusien seinien osalta työ jäi heille.

Tässä pojan huoneen ja olohuoneen välinen seinä levytetty.
Eteisen korkea seinä oli viimeisiä isoja levyttämättömiä seiniä. Nyt sekin valmis. Taustalla tuleva portaikon kohta, jossa raksa-aikana palvelee hienot harkkoportaat.


Märkien tilojen tasoitus jatkui myös tällä viikolla, joten pian päästään laatoittamaan seiniä jo. Meillä laattaa on tulossa seinille vain saunamökin kylpyhuoneeseen ja talossa suihkutilan ympärille, vessan ja kodinhoitohuoneen seinät vain maalataan. Yhtenäinen maalattu pinta on levollisempi ja kauniiimpi ja tarvittaessa helposti uudelleenmaalattavissa uudella värillä vaikka vuosittain, joten suosimme maalattuja seiniä. Kodinhoitohuoneessa kaapit valloittaa kaiken seinäpinnan, joten pelkkä maalaus puolustaa paikkaansa jo siksi.

Tasoittelun makuun päästyäni tasoittelin muutaman kipsilevysauman ihan kokeilumielessä. Käytössä Tikkurilan Presto R, joka on telalla levitettävä kipsilevyjen saumaukseen ja ylitasoitukseen tarkoitettu tuote. Kokeilin nyt nauhoitukseen ja kokemukset hyviä, etenkin kun nauhoituksia tekee iltaisin tunnin parin ajan. Pöntöstä valmiina levitettävissä oleva tasoite on helppo, kun ei joka kerta tarvitse vispilän kanssa meuhkata, eikä odotella liimojen liukenemisia. Kalliimpaa valmistasoite on toki, joten jos vaan on mahdollista tehdä hommaa isompia aloja kerrallaan, niin se pääsee halvemmalla. Ylitasoitukseen en Presto ärrää kokeillut, mutta voisin telauksen olevan siinäkin ainakin amatöörille toimiva juttu.
Tuulikaapin teknisen tilan taakse jääviin saumoihin uskalsin reenata tasoitusta. Eiköhän niistä ihan hyviä saumoja saada.

Näin työt siis alkavat olla pintojen viimeistelyjä. Hienosti on juna puksutellut. Lattiat yhä märkiä, joten vielä ei ole aika alkaa pakkailemaan muuttolaatikoita. On tässä oikeasti vielä puuhaa pitkäksi aikaa, ennen kun talo on käyttöönotettavissa. Vähän silti jo valo häämöttää tunnelin päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti