sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Viikko 21 - sisäkattojen maalaus

Ou jees, ou jees, valmista pintaa! Vau!

Tällä viikolla tasoiteltiin katot (homma, jota ei edes lähdetty yrittämään itse). Ei enää pahvin ruskeaa ja harmaata kaikkialla, vaan vihdoin myös valkoista. Onpa iso ero!
(Kuvia ei en jostain syystä ole liiemmin ottanut, joten näillä mennään!)

Maalariporukan tulon näki ja kuuli jo ulkoa käsin. Kompuralla oli kokoa!
Suojavarusteet on näissä hommissa hyvä olla kunnossa.


Katto nauhoitettiin ja tasoitettiin. Tasoite levitettiin ensin koneellisesti...
ja liipattiin kattoon melkoisella varmuudella.
Nauhotuksen jälkeen seinät ja katto jätettiin kuivumaan, jotta päästiin hiomaan

Tässä vaiheessa lattiat vielä siisteinä, pian kipsipölyä oli monta millimetriä joka paikassa. Olohuoneeseen paistaa aurinko isojen ikkunoiden ansiosta monesta eri suunnasta ja kulmasta, joten katon tasoitus on haastava paikka.
Loppuviikosta katot oli tasoitettu ja näkymä alkoi kirkastumaan. Viimeistely ja maalaus ensi viikolla.



Olohuone-keittiössä maalarit tasoittivat myös seinät. Tässä keittiön ikkunat. Muualla seinät tasoitetaan omin voimin.

Tasoitustöiden lisäksi myös muuta tärkeää tapahtui tällä viikolla. Nimittäin lattiakoron muutoskohdissa kylmävuoto katkaistiin lopullisesti. Harkko pistettiin säpäleiksi poravasaralla (tjsp) ja rako vaahdotettiin täyteen uretaania. Enää ei varmasti vedä vaikka tulisi millainen pakkanen!

Tässä piikattu ulkoseinän vierustaa auki koko korkeudelta. Harkkoa koverrettiin tästä vielä lisää ulospäin ennen vaahdotusta, jotta kylmän ja lämpimän raja saatiin mahdollisimman kauas sisäseinästä.


Lisäksi märkätiloja alettiin valmistella laatoituksia varten. Hanakulmarasiat muurattiin kiinni käyttäen apuna hanakulmarasioiden asennukseen suunniteltua asennustulkkia. Yksinkertaisuudessaan aivan huipputuote, kannattaa tutustua jos hanakulmien muuraus on ajankohtaista. Tämän kanssa ei tarvitse miettiä tuleeko kulmat sopivan etäälle toisistaan tai oikean verran seinän sisälle.

Hanakulmien kiinnityksen jälkeen muuratut seinät tasoiteltiin märkätilatasoitteella, jotta pinnoista saatiin tiiviit ja tasaiset. Tiiveys, jotta kosteussulku saadaan siveltyä Leca easyä vähemmän huokoiselle pinnalle ja tasaisuus, jotta saadaan laatoituksille hyvä pohja. Urakoitsijat olivat tämän viikon ansaitulla hiihtolomalla, mutta ihan mukavasti hommat edistyivät silti, eikö? Ihan kohta päästään jo laatoittamaan seiniä.Lattiavalut on yhä niin märät, että lattialaattoja meillä ei asenneta vielä moneen viikkoon. Lämmöt on nyt pidettävä niin korkealla kun vaan mahdollista, jotta saadaan lattiat edes joskus kuivaksi. Ihan varmasti jotain edistystä on tapahtunut, sillä valu on kulmissa lähes sentin koholla ja olohuoneen lattiassa on iso halkeama.

Lattiassa kuivumiseen viittaavia merkkejä havaittavissa. Hyvä!


Keskiviikkona raksalla kävi myös Domuksen edustaja mittakäynnillä, jotta saadaan lopullinen kalustetilaus tehtaalle. Tällä hetkellä ajatus on että kalusteiden toimitus olisi viikolla 15. Siihen on enää reilu kuukausi. Sitten pitäisi jo olla kevät ja muutto käsillä. Junalippuun merkitty määränpää alkaa hiljalleen lähestymään.  Lattiavalun kuivuminen on tällä hetkellä muuttoaikatauluun eniten vaikuttava tekijä.  Kuivu lattia, kuivu!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti