keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Viikko 3 - avolouhos O-ou. Jääkö tänne yhtään mitään (!!?), oli ensimmäinen ajatus kun kävin tontilla tänään. Mitähän sitä on tullut tehtyä? Ihanko oikeasti me pyydettiin näin massiiviset louhinnat?


Vajaa viikko louhintojen aloittamisen jälkeen, tontti on kuin sotatanner.. Näky pimenevässä illassa on synkkä ja harmaa. Kuvan värit originaalit, mutta ehkä sää vähän vaikuttaa apean mielikuvan syntyyn myös...
Ja vielä on louhittavaa.. siellä on yhä korkein nyppylä jäljellä ja viemärikanaali kunnan verkkoon pitää tehdä. Sitten alkaa olla kaikki. Louhittavaa tulee yhteensä lopulta seitsemisen sataa kuutiota! 700!! Ja voi mennä ylikin. Budjetti huutaa hoosiannaa, määrä on lähes kaksi kertainen alustavaan arvioon nähden. Vastaaviin ylityksiin ei muissa työvaiheissa ole varaa, tai meillä tehdään ruuat pihakeittiössä (nuotiolla kallion kolossa.. jos kalliota yhtään jää) kesät talvet. o_O
Nalli kalliolla
1,5 metriä merkityn viivan alle louhitaan. Eli arviolta kolme metriä tuolta huipulta.
 No, se siitä järkytyksestä. Oli tontilla hävityksen lisäksi tapahtunut muutakin. Sähkökaappi on saapunut! (Nyt odotellaan sähkölaitoksen miehiä lopulliseen kytkentään.) Alkaa siis vähän jo näyttää myös siltä, että tälle avolouhokselle joskus myös rakennetaan jotain. Se jos mikä piristää synkkyden keskellä!

Tämä yksilö siirretään aikanaan saunan ulkoseinään.
 Eikä ilo siihen loppunut: tontin reunalle lipui tänään viihtyisä Hotelli Helpotus! Nämä tulokkaat pohjustavat sitä ajatusta, että ehkä jo tulevan viikon (kahden) sisään tontilla voisi olla talonrakennusurakoitsijoille työsarkaa. Eli kunhan alkaa oikeat korot löytymään, vedetään viemärit, tasoitellaan maat ja saman tien anturan tekoon. Ihan ekana tarvitaan kuitenkin linjapukit ja kaupungin miehet merkkaamaan rakennusten nurkat vielä uudelleen paikalleen.
.
Se voisi olla myös putka, mutta tämä toimittaa työmaatoimiston virkaa. Seinän vierustalla mukavasti säilytystilaa ja seinään saa piirustuksia.
Tyylikäs pönttö odottaa käyttäjiä.

Tervaskallion toimisto- ja saniteettitilat. Tämä siis käytössä niin pitkään että saadaan wc-tilat omien seinien sisälle.

Näin on rykäisty käyntiin viikko 3. Perustuskamoista ja LVI-urakan toteutuksesta tarjouksia pyydetty ja saatu, maalämpöpumppu tilattu ja porausaika alustavasti sovittu. Talon ulkopuolisten viemäri- jne. linjojen vedoista sovittu alustavasti ja sain tänään myös vesi ja viemäriliitoskuvien uusimmat kuvat korkoineen. Ne heti eteenpäin LVI-suunnittelijalle! Pukspuks kulkee juna!

2 kommenttia:

  1. Melkoinen urakka tuossa on :) Ja HURJA määrä tuota roijattavaa pois tontilta! Nyt vaan napakkaa budjettilaskentaa loppuprojektille! Ja paljon hermoja alkutaipaleelle, onneks se on "nopeasti etenevää" touhua se alkurakentaminen, kun on alkaakseen :)

    VastaaPoista
  2. No on. Eikä tänään vielä loppunut! Joo, nyt vyö tiukalle. Aika vaikeaa on mistään tinkiä, kun ei mitään erikoista olevinaan olla valittu, mutta katsotaan miten käy.

    Kiitti tsemppauksesta! Teillä jo kamat kannettu uuden talon talliin että voi heti kantaa sisään kun lupa heltiää? Vai joko tavarat sisällä? :) Onnea muuttoon, varmasti mahtava fillis!

    VastaaPoista