keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Viikko 4 - maan alle jääviä työvaiheitaJuna, jonka kyytiin hyppäsimme, tuntuu nyt odottelevan sivuraiteella että toinen juna ajaisi ohi. Joko kohta päästään taas kunnolla vauhtiin? Tuntuu siis että nyt ei etene kovinkaan ripeästi, vaikka jotain tontilla koko ajan tapahtuukin. Odottavan aika on pitkä ja talotehtaan toimitus tuntuu jo hönkivän niskaan. Louhinnan venähtäminen luo painetta seuraaville vaiheille, vaikkei tässä onneksi vielä paniikkia ole. Lattiavalut saattavat kyllä jäädä tekemättä ennen talopaketin tuloa, mutta ne tehdään sitten myöhemmin.

Maanantaina aurinko nousi pilvettömälle taivaalle. Rekkaralli jatkui.
Tämä viikko alkoi tontin tyhjentämisellä. Isoja ja pieniä kivenmurikoita ja epämääräistä maa-ainesta lähti pois ja tilalle tuotiin kivimursketta ja hiekkaa. Talon alle jäävän maan pitää olla tasalaatuista  eikä isoja kivenmurikoita saa jäädä, jotta talon pohja saadaan täryteltyä tiiviiksi. Tiivis pohja takaa sen ettei maa talon alla painu tai liiku. Jos olisimme voineet rakentaa suoraan kalliolle, niin sitä ongelmaa ei tietenkään olisi. Ensimmäinen ohuen ohut lumikerros satoi sunnuntaiyönä, mutta muutamista hiutaleista ei onneksi ole pohjatöissä mitään haittaa.

Minä kuvassa kauhan alla. Antaa kuvaan mittakaavaa hiukan.. :)
Louheista maata varten kauhassa on hurjan kokoiset piikit.

Tiistaiaamuna tontille tuotiin anturamuotit. Teemme anturat Formex-muoteilla, joita ei tarvitse erikseen raudottaa. Samaa tavaraa kuin Lammin tassu, siis. Valmis muotti on kalliimpi kuin puusta ja vanerista tehdyt muotit tai anturaharkko, mutta talven painaessa päälle ja oman työn osuuden ollessa vähäinen, haluamme saada anturat nopeasti ja vähillä työtunneilla valukuntoon.

Kun maita on nyt saatu tontilta pois jo melko hyvin, huomattiin, että vieläkin on liikaa kalliota muutamissa paikoissa (!!!). Niinpä, auringon painuessa mailleen, tontille kaarsi vielä toinen kaivuri. Tällä oli varren päässä iskuvasara, joka teki selkoa "piipoista", joita kalliosta nousi. Täk-täk-täk-täk-täk...

Vielä jytisee, naapurit kiittää.. jokohan pahin mökääminen olisi tämän jälkeen ohi?
Illan jo tummuttua pääsivät perille myös Leca Lex -harkot (joita varten kaivurimiehemme tasoitteli päivällä sepelikentän tulevan autotallimme paikalle). Harkot ja laastit tulivat tehtaalta kaksi päivää etuajassa, eikä niitä siksi saatu suoraan sinne missä niitä tarvitaan, vaan valitettavasti niitä joudutaan vielä siirtämään uudelleen.  Tehtaalta oli kuitenkin tulossa tänne suunnalle toinen kuorma, joten meidän kamat pääsivät samalla kyydillä. Rahdeissa säästämme siis.
Harkkoja tuli aikamoinen läjä. Täyspitkä ajoneuvoyhdistelmä ajoi tontille melko varmasti. Jäätynyt maa kantaa onneksi hyvin.
Kuljettaja purki kuorman illan pimeydessä ja kiitteli tasaista kenttää jolle sai lastata. Täytyy muistaa välittää kiitokset eteenpäin.

Tänään keskiviikkona heräsimme valkoisessa kaupungissa, yöllä oli satanut kymmenisen senttiä lunta. Äh! Kaunista on, mutta enempää ei vielä tarvita! Talvisista maisemista huolimatta tontilla hommat kuitenkin etenivät, sillä kaupunki kävi tekemässä tontille vesi- ja viemäriliittymät ja toinen porukka merkkaamassa rakennusten kulmat tontille. Huomenna jatkuu vv-putkien vienti kohti taloa ja viimeistään perjantaina on pakko päästä anturoiden tekoon. Huomenna on tarkoitus myös jo tasotella maata anturoita varten. Talotehtaan toimitukseen on enää reilut kaksi viikkoa, joten nyt on päästävä eteenpäin. Onneksi on luvattu lämpenevää, joten jo satanut lumi häviää maisemista.

2 kommenttia:

  1. On teillä ainakin kalusto sen kokoista että luulis tapahtuvan. Valmismuotit on varmasti hyvä valinta ja monien laskelmien perusteella jopa kokonaisuudessa halvempi kuin lautamuotilla tehty antura. Aikaa säästyy ja jätettä tulee paljon vähemmän.

    Nyt kun alatte laittaa muotteja paikalleen niin hommatkaa suojaputkea, mitä sitten pujottelette anturan ali vähän joka puolelta taloa. Kaapeleita ym. on huomattavasti mukavampi sitten jälkikäteen pujottaa anturan ali kuin puhkoa perusmuuria..

    VastaaPoista
  2. Myönnän, että perspektiivi vääristää hiukan, mutta on se kaivuri silti iso :) Toivottavasti saavat huomenna maat möyrittyä siihen malliin että siellä on oikea määrä putkia ja kaivoja oikeilla paikoillaan. Nyt on jo aloitettu talon toisen päädyn maiden täryttelyt, joten etenee siellä missä vaan voi. Maanantaina sit anturan valut, ehkä. :) Miten teillä edistyy? Blogi on hiljainen.. vink vink :)

    VastaaPoista