sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Viikko 8 - Ulkopuolen viimeistelyjä ja LVI-hommat alulleen

Tällä viikolla se saapui, talvi pakkasineen ja hankineen. Vielä tiistaina kaivuri siirteli pehmeitä hiekkakasoja ja miehet asensivat routaeristeitä ja tasoittelivat maata, mutta keskiviikkoaamuna hiekka oli jo tukevasti jäässä. Viikon mittaan pakkanen kiristyi yli kymmeneen asteeseen ja kostea tuuli pahensi sään purevuutta. Hrr... 

Tällä viikolla tehtiin ulkopuolen routaeristykset loppuun, katokset, aluskatteet ja ruoteet myös valmiina ja LVI-työt saatu alulle. Talven tulo hidastaa töitä merkittävästi, mutta en voi olla kun tyytyväinen siitä että ehdittiin niinkin paljon ennen pakkasia.

Tässä viikon saldoa kuvina:
Pilarianturat korossa ja valettu maanantaina (Kaksi neljästä näkyy kuvassa molempien routaeristepakettien alakulmien vieressä). Kuva otettu tiistaina, jolloin maahan laitettiin vielä routaeristeet.
Lopuksi etupuolen routaeriseet maan alle ja kaivurilla hiekkaa päälle. Tässä viimeiset metrit menossa.
Illalla samassa kohdassa on jo pilarit paikallaan ja katos alkaa hahmottua. Sää jo hiukan pakkasella.
Torstaina aluskate ja kaikki kattoruoteet paikallaan ja maa tukevasti jäässä. Talo aluskatteen ansiosta lähes säältä suojassa.


Torstaina järvi on vielä sula, eikä luntakaan juuri ole.

Nyt kun sisätäyttöjä on päästy täryttämään ja toteamaan lopullinen korko, huomattiin että sisään tuli kipattua kiireellä liikaakin hiekkaa ja nyt jäistä hiekkaa lapioidaan ulos kaikista ovista.. viikon mielekkäin työtehtävä varmasti. 

Kottikärryn rengas hajosi ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Tilalla puhkeamaton ja reippaan värinen yksilö. Tällä kelpaa ajella!
Jetan pystytysporukka rakentaa takapihan puolella varastolle kattorakenteita. Räystäs on jo paikallaan (kuvan ylälaidassa).


Saunan ja takapihan katosten muoto ja koko nähtävissä telineiden takana.
Omat urakoitsijat jatkavat heti siitä mihin talotehtaan porukka lopettaa. Tässä lyödään tuulensuojalevyjä etupihan lipan päällä paikalleen.
Sisälläkin tapahtuu. IV-putkien asennus on hyvällä mallilla. Tässä näkyy olohuoneen putkistoa. Aluskate pitää lumen ulkopuolella.
Ennen tärytystä maata on pakko sulatella kuumailmapuhaltimilla. Tärytys ja viemäreiden veto on siksi hidasta hommaa. Nekin kuitenkin etenevät.

Jetan asennus alkaa olla hyvällä mallilla, mutta vielä on hommaa ensi viikollekin. Mm. saunan takaseinän ja kylmän varaston paneloinnit on vielä kesken.


Loppuviikosta otsalaudat on paikallaan ja maassa lunta.
Juuri nyt ollaan siinä vaiheessa kun matka on päässyt mukavasti alkuun ja voi ottaa kartan käteen ja tarkastella mihin sitä ollaankaan menossa. On vähän aikaa suunnitella ja kertailla tapahtuneita asioita, eikä tarvitse enää murehtia junanvaihdoista. Yhtään liikaa aikaa päivissä ei vieläkään tunnu olevan, eikä miehen koko viikon työmatkakaan auta, mutta tilanne viime viikkoon verrattuna melko mukava. Hyvää ensimmäistä adventtia!

Ensi viikolla peltikatteen ja olohuoneen liukuovien asennus. Aika myös päästää Jetan asennusporukka seuraavaan kohteeseen, vaikka oikeasti toivonkin että ehtisivät välillä hengähtääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti