maanantai 17. joulukuuta 2012

Viikko 10 - talossa on katto!

Ou jees! Meillä on katto pään päällä!

Tällä viikolla tulee kuluneeksi 10 viikkoa siitä kun saimme rakennusluvan. Koska jouduimme edellisen asunnon myyntiä odotellessamme tyhjäkäynnille melkein vuodeksi, tuntuu nyt erityisen hyvältä kun rakentaminen saatiin vihdoin aloitettua ja että työt etenevät mukavaa vauhtia. Täällä viikolla saimme talon jo säältä suojaan, kun kattoasentajat saapuivat Sievistä uudelle käynnille.

Koko viime viikko pyrytti enemmän tai vähemmän, mistä syystä kattomiehet joutuivat tontille päästyään kunnon lumitöihin. Vaikka lunta oli paljon, ei lumitöissä nykytekniikalla mennyt kauaa: käytössä oli jyhkeät lehtipuhaltimet, joilla kevyt pakkaslumi hävitettiin katolta. Muutamassa tunnissa lumet oli pölläytetty pois ja ensimmäisen lappeen pellitys oli valmis! Firnan pomo kertoi, että vielä pari vuotta sitten katot tyhjennettiin lumesta harjalla ja lapiolla.. onneksi ei enää. Muuten ensimmäisen päivän aikana ei olisi saatu edes kattoa tyhjäksi.

Kattopeltien asennus alkoi myöhään maanantai-iltana.


Ensimmäisen lappeen pellityksessä meni vähän yli tunti, rivakoita ovat asentajat.


Kolme asentajaa teki yhden lyhyen ja yhden pitkän päivän ja sitten oli valmista, yli 400 neliötä kattopellityksiä ja kattoturvatuotteet. Viimeiset  kuusi tuntia töitä paiskittiin aivan hirmuisessa lumimyräkässä, joka hiukan hidasti hommaa. Kaiken kaikkiaan työt etenivät nopeasti, kun he asentamaan vihdoin ryhtyivät. Ihan ongelmitta ei pellitys aluksi sujunut, mutta asiat selviteltiin ja sovittiin.

Katto valmistui kahdessa päivässä. Lumiesteet loppui kesken, joten osa asennetaan vasta myöhemmin.
Kattopellit paikallaan myös takapihalla.

Sisällä keskityttiin tällä viikolla ullakon vastaisen seinän rakenteisiin ja talon ja IV-putkien eristämiseen. Liukuoven uusi asennuspäivä sovittiin ensi maanantaille.

Esitystä kuvina:

Tuulenohjaimina toimivat pahvit paikallaan.

Meidän makuuhuoneen kohdalla on jo SPU-eristeiden laittoa aloiteltu. Uretaanieriste toimii talossa sekä eristeenä että kosteussulkuna. Katon ja seinän liitos eristetään uretaanivaahdolla. Taloon ei tule kosteussulkuna toimivaa muovikalvoa lainkaan.
Ilmanvaihtokanava eristetty ja lähes valmis.

Huippuimuri katolla. Kattoläpivientejä on nyt kolme.Ullakon vastainen seinä maanantaina. Roinaa pitkin poikin.

Loppuviikosta ullakko jo levyjen takana ja eristyksiä aloitettu. Lisää villaa tulossa maanantaina, sitten saadaan seinä valmiiksi.
Onpa hyvä fiilis kun katto on nyt asennettu eikä sitä tarvitse toivottavasti miettiä kun kymmenien vuosien päästä uudelleen. Ensi viikolla on tarkoitus saada tehtyä eristykset loppuun ja sitten pidämme pitkän joulutauon. Alkuviikosta kuitenkin liukuoven asennus ja sitten on kaikki seinäpinnat ummessa. Aika jolloin saadaan tupaan lämmöt päälle lähestyy hiljalleen. Ensi viikolla on myös se maaginen päivä, jonka jälkeen päivät alkaa jälleen pidentymään, ou jees, tervetuloa talvipäivän seisaus!

2 kommenttia:

  1. Nopeasti näyttää työt etenevän! Viimeisimmän kuvan perusteella talo näyttää enemmänkin joltain hallilta avaruutensa puoelsta. Paljonkos teillä tulee huonekorkeutta tuohon olohuoneiden tasolle?

    VastaaPoista
  2. Eikös loft-henkisyys ole nyt kovasti muodissa :) Olohuone on melko matala, (vrt. esim teidän olohuone) takapihan ikkunoiden vieressä 2,6 m ja korkeimmillaan ihan vähän yli kolme.
    Ullakon alla 2600 ja eteinen ja Tuukan huone korkeimmillaan neljä metriä.

    VastaaPoista