sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Viikko 11 - eristystöitä

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia, se on mahtavaa myös siksi että tällä viikolla alkaa päivät vihdoin pitenemään. Ehkä jo kohta ehtii töistä tontille valoisaan aikaan.

Tällä viikolla urakoitsijamme saivat talon uretaanieristeet yhtenäiseksi ja saimme vihdoin lämmöt pysymään tuvassa vähän paremmin. Koko viikon onkin ollut rapsakka pakkanen, 10-28 astetta, joten lämmittimet ovat olleet kovassa käytössä. Lattian täyttöhiekat ovat silti monin paikoin tukevasti jäässä.

Maanantaina ummistettiin siis ullakon vastainen seinä, kunhan vaan saatiin tehtaan toimitukseen kuuluvia villoja lisää. Sitten olikin koko talon villat paikallaan ja alkoi uretaanieriste-kerroksen asennus ja koolausten laitto.

Alla kuvina viikon edistysaskeleet:

Maanantaiaamu: Ulkoseinien villat ja SPU-eristeet on lähes kaikki paikallaan. Lattiaraudat nostettiin sisään ennen kuin liukuovi asennettiin. Ylätason lattiastyroksit paikallaan, liukuoven kohdalla muovit, joiden läpi kylmä hönkyy sisään.

Maanantai: ullakon vastaisella seinällä kahta eri villaa, keltaisempi Isoverin lasivillaa ja harmaampi Parocin kivivillaa.

Maanantaina vietiin myös tontin puista sahattuja lankkuja kuivattavaksi. Puista on tarkoitus tehdä taloon jotain..

Maanantaina oli touhuntäyteinen päivä, sillä paikalleen lennähti Domuksen asentajien toimesta myös tontilla muutamia viikkoja seissyt Schüchon liukuovi.Illalla näytti tältä, suojateipit vielä paikallaan. Iso ovi on kevyt aukaista, sillä se liikkuu pyörien varassa. Karmien sävy on tumma harnaa RR23, niin kuin ikkunoissakin.

Liukuoven ollessa paikallaan oli taas yksi fuskaava aukko vähemmän ja edes pieni hyöty diesel-puhkusta, joka hohkaa työmiehille lämpöä. Talossa ollaan silti tuskin plussan puolella. Hrr...


Katolla on jo useita läpivientejä.

Joulunalusviikolla päätyö oli eristeiden saaminen kattoihin, jotta saataisiin lämmöt päälle ja jäätynyt täyttöhiekka sulaksi. Uretaanilevyssä on alumiinikalvo molemmin puolin, mitenkähän meillä kuuluu kännykkä?
Loppuviikosta SPU-eriste peitti kattoja ja seiniä.  Katon harjakohdasta jätettiin koolauslaudat laittamatta, jotta puhallusvillojen asentajat voivat tarvittaessa mennä katolle lähempää talon päätyä. Kattotuolit ovat suurimmassa osassa taloa todella matalat.
Läpiviennit on teipattava huolella.

Tästä hiljennytään pyhien viettoon, meillä urakoitsijat hommissa vasta ensi vuonna. Hyvää joulua!

Niinpä meidän juna pihisee ja puhisee hiljentäen vauhtia ja asettuu mukavasti väliasemalle huilimaan joululoman ajaksi. Vau miten pitkälle me jo päästiin vaikka pakkaset vähän välillä hidasti tahtia. Seuraavien parin viikon ainakana vedetään henkeä ja siivoillaan paikkoja.. ehkä tehdään vähän pieniä hommia ilman ammattilaisia. Leppoisaa lomaa ja joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti