sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Viikko 12 - saunan rossipohjan eristys ja pikkuhommia

Urakoitsijoiden ollessa joulupatojen ääressä, me keskityttiin siivoamaan paikkoja, nostelemaan styrokseja lattialta ja sen jälkeen lämmittämään tupaa lämpöiseksi diesen pöhöttimellä, että saataisiin hiekat suliksi. Maaemo tuli onneksi apuun, sillä ulkonakin pakkanen lauhtui hurjista pakkasista jopa plussan puolelle - hiekat sulivat nopeammin kuin olin uskaltanut toivoakaan! Hyvään saumaan tulivat nämä plussakelit!

Heti joulun jälkeen tilailin vielä tavaroita, jotta saadaan ne ennen vuoden vaihteen inflaatiokorotuksia ja alv:n nousua. Näissä summissa yksikin prosentti tarkoittaa jo isoja europinoja. Tilauslistalla mm. keittiön kodinkoneet, jotka olimme periaatteessa jo sopineet 2012 kevään Omatalo-messuilla, ja parketit, joista saatu tarjous on voimassa vuoden loppuun saakka. Meille tulee Upofloorin 1-sauvainen tammiparketti, joka näyttää vähän lankkulattialta. Lisäksi ollaan jo tilattu kiuas, suihkut ja pesuhuoneiden hanat, eli jos rahat loppuu kesken, niin peseytyminen tulee onnistumaan silti ja olohuoneessa voi tanssahdella parkettilattialla.

Uuden vuoden aatonaattona asensimme vielä saunaan Finnfoamin rossipohjaeristeen. Se oli aika siisti ja mukava työ, eikä enää tarvitse keikkua lattiavasojen päällä. Lattia on suoraan raudoitusta ja lattialämmitysputkia vaille valmis valettavaksi.

Ensimmäinen paikallaan.
Ihan laulellen homma ei edennyt, sillä seinissä olevat eristeet estivät rossipohjaeristeen asettamisen paikalleen suoraan ylhäältä päin, joten nurkassa jouduimme leikkaamaan eristelevyn kahteen osaan. Muuten eristettä ei olisi mitenkään saanut paikalleen. Lisäksi vasojen välit eivät olleet koko matkalta aivan samat, joten eristeen hetulat saattoivat paikoin olla irti lattiavasasta. Tästä syystä uretaanivaahtoa kului runsaasti.. lisäksi päätimme laittaa vasojen alle vielä lisää uretaanilevyä, varmuuden vuoksi. Lattialämmitys ja rossipohja vaativat lattiaeristeiltä paljon. U-arvo vaatimuskin on pilariperustaisella talolla kovempi kuin umpisokkeleiden kanssa. Jos lattia fuskaisi lämpöä alaspäin, olisi riski että lattian pintaan kerääntyisi jäätä ja kosteutta talvisin.


Melkein valmis, vielä uretaanivaahtoa jokaiseen saumaan ja reunimmaiset levyt kuvan ulkopuolta paikalleen.
Tämän viikon loputtua on tätä vuotta enää yksi päivä jäljellä. Tätä rakennustyömaata on työstetty luvan saamisen jälkeen nyt 11 viikkoa. Louhinta, louheen poisajo ja viemäreiden veto talolle tuntuivat vievän iäisyyden, mutta sen jälkeen ei suuremmin ole ehtinyt peukaloita pyöritellä. Vielä muutama päivä lepäillään ja sitten taas täyttä höyryä eteenpäin! Hyvää alkavaa vuotta 2013!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti